Ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς 2012

αναρτήθηκε στις 19 Δεκ 2012, 6:07 π.μ. από το χρήστη IMP Alumni   [ ενημερώθηκε 26 Δεκ 2012, 11:03 μ.μ. ]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Χριστουγεννιάτικη Αγορά 2012, που οργανώνουν οι μαθητικές κοινότητες και ο Σύλλογος των Αποφοίτων της Σχολής, τα έσοδα της οποίας διατίθενται για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Τα τελευταία χρόνια οι Μαθητικές Κοινότητες διέθεσαν περίπου 160.000 € από τα έσοδα της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως λχ στην Εταιρεία Ψυχοκινητικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), σε σχολεία στο Μενίδι που επλήγησαν από το σεισμό στην Πάρνηθα, στην ΕΛΠΙΔΑ, τη ΦΛΟΓΑ, τη UNICEF, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Επίσης δόθηκαν ενισχύσεις για την αποκατάσταση των πυροπαθών της Ολυμπίας, για την οικοδόμηση πτέρυγας περίθαλψης άρρωστων παιδιών στο Ορφανοτροφείο του Saint Yared στην Αξώμη της Αιθιοπίας, καθώς επίσης και στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για τις επισιτιστικές ανάγκες των αστέγων.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο διδακτήριο της Σχολής μας στην Παλλήνη την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων της Σχολής μας ετοίμασαν πρωτότυπες και δημιουργικές κατασκευές και δώρα για μικρούς και μεγάλους, γούρια, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, παιχνίδια, κοσμήματα, και άλλα πολλά,  μαγείρεψαν μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους ελληνικές και διεθνείς γλυκές και αλμυρές λιχουδιές, τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα καθώς επίσης ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Επίσης, με μεγάλη επιτυχία λειτούργησε και το στέκι των αποφοίτων της Σχολής.

Η ενεργή συμμετοχή και συμβολή των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, των γονέων και των αποφοίτων υπήρξε καθοριστική για την επιτυχία της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς 2012.

Comments